Υπάρχουν πολλές συντηρητικές η χειρουργικές θεραπείες στην διάθεση του περιοδοντολόγου, ανάλογα με την βαρύτητα της περιοδοντικής νόσου. Η βαρύτητα της νόσου σχετίζεται κυρίως με τον βαθμό απώλειας του οστού της γνάθου που στηρίζει τα δόντια.  Θα προηγηθεί ακτινογραφική εκτίμηση και μια αναλυτική περιοδοντική εξέταση , ώστε να προταθεί η κατάλληλη θεραπεία, ανάλογα με την περίπτωση.

 

  • Υποουλική απόξεση (η αλλιώς βαθύς καθαρισμός). Αυτή είναι η πλέον συντηρητική προσέγγιση της νόσου, στόχος της οποίας είναι η αφαίρεση της μικροβιακής πλάκας και πέτρας η οποία έχει εγκατασταθεί βαθύτερα στους ιστούς και στην επιφάνεια της ρίζας του δοντιού. Είναι η θεραπεία επιλογής στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες η περιοδοντίτιδα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο (βάθος θυλάκων έως 5Χιλ.). Γίνεται με ειδικά εργαλεία και κάποιες φορές με την επιπλέον τοποθέτηση αντιβιοτικών στην πάσχουσα περιοχή.

  • Pocket elimination surgery (Χειρουργική μείωσης του βάθους θυλάκων). Στις περιπτώσεις εκείνες  όπου η περιοδοντική νόσος  βρίσκεται σε ποιό προχωρημένο στάδιο, τότε η συγκεκριμένη χειρουργική τεχνική αποσκοπεί στην μείωση του βάθους των θυλάκων που έχουν δημιουργηθεί. Οστεοπλαστική είναι δυνατόν να συνδιαστεί με την ανωτέρα τεχνική , έχοντας ως στόχο την ομαλοποίηση των οστικών βλαβών, οι οποιες μπορούν να δημιουργήσουν κρύπτες μικροβίων και επομένως να οδηγήσουν στην υποτροπή της περιοδοντίτιδας.

  • Οστική και ιστική αναγέννηση με χρήση οστικών μοσχευμάτων και ειδικών μεμβρανών ειναι μια χειρουργική τεχνική, η οποία ενδείκνυται στις πλέον προχωρημένες μορφες περιοδοντιτιδας  όπου υπάρχει μεγάλη οστική απωλεια με την μορφή οστικών κρατήρων. Στις περιπτώσεις αυτές επιτυγχάνεται οστική ανάπλαση τών βλαβών.

Ηριδανού 16

11528 Αθήνα (Hilton)

Τηλ. 210 3647471